Το ΚΕΚ Μέντωρ υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων. Βάση νομοθεσίας, επιχειρήσεις που
- παράγουν, επεξεργάζονται, διακινούν ή αποθηκεύουν τρόφιμα
- ασχολούνται με τη διάθεση τροφίμων (μέσω πώλησης ή μαζικής εστίασης)
- είναι ζαχαροπλαστεία, ή εργαστήρια παραγωγής/μεταποίησης τροφίμων
έχουν υποχρέωση βάσει της Υπουργικής Απόφασης 14708/17-08-2007 (ΦΕΚ 1616/2007 Τεύχος Β) να καταρτίσουν το ανωτέρω προσωπικό σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων. Ο ΕΦΕΤ έχει εκδώσει Οδηγίες Εφαρμογής της παραπάνω απόφασης, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ κάνοντας κλίκ εδώ
Συνοπτικά, προσωπικό επιχείρησης του οποίου η εργασία έχει οποιαδήποτε σχέση με τρόφιμα ή ποτά έχει υποχρέωση να παρακολουθήσει πρόγραμμα ΕΦΕΤ.
Με 17 εγκεκριμένα και επιτυχώς υλοποιημένα προγράμματα από το 2014, το ΚΕΚ Μέντωρ μπορεί να σας παρέχει ασυναγώνιστη ποιότητα εκπαίδευσης στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος κατάρτισης είναι οι ακόλουθες:
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Εργασιακό περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης που τους καλύπτει για κάθε έλεγχο του Ε.Φ.Ε.Τ.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 60€ (30€ για έκδοση παραβόλου υπέρ Ε.Φ.Ε.Τ. και 30€ αμοιβή ΚΕΚ)
Αν ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
- αφήνοντας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα εδώ
- καλώντας στο 2531033150
- μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία!